YURTDIŞI EĞİTİM

YILMAZKAYA VAKFI YURTDIÅžI EĞİTÄ°M ÜNÄ°VERSÄ°TELERÄ°

Rusya'da Dil Okulları

Rusya, yüzölçümü bakımından dünyanın en geniÅŸ ülkesidir. Batıda Finlandiya'dan DoÄŸu'da Alaska'ya kadar sınırı vardır. Dünyanın en kalabalık 10 ülkesinden bir tanesi olmasının dışında dünya yüzeyinin 1/8'i Rusya'ya aittir.

Köklü geçmiÅŸi ve doÄŸal güzellikleri ile son yılların en cazip ülkelerinden Rusya'nın Türkiye ile yoÄŸun bir ticaret hacmi ve kadim tarihi birlikteliÄŸi vardır. Bu sebeple Rusça dili, hem diplomatik ve edebi alanda, hem de ticari alanda en fazla öÄŸrenilmek istenilen dünya dillerindendir.

Rusya'da dil eÄŸitimi almak son yıllarda en çok konuÅŸulan eÄŸitim seçeneklerinden biri haline gelmiÅŸtir. Özellikle Türkiye, Rusya ve diÄŸer bölge ülkeleri arasında her geçen gün artan ticari ve turistik iliÅŸkiler, Rusça öÄŸrenmeyi oldukça önemli bir noktaya getirmiÅŸtir. Rusya'da dil eÄŸitimi genellikle devlet üniversiteleri bünyesinde verilmektedir. Buna ek olarak özel dil okullarının da sayısı her geçen gün artmaktadır.

Rusya'ya ek olarak Ukrayna'da da çok sayıda dil okulu ve üniversite Rusça eÄŸitim programları düzenlemektedir. Rusya'da dil eÄŸitimi almanın maliyeti oldukça ekonomiktir. Buna günlük yaÅŸam giderlerinin de çok düÅŸük maliyetlerle karşılanabilir olması eklenine, Rusya'da dil eÄŸitimi almak daha da cazip hale gelmektedir. Rusya'da eÄŸitim almak isteyenler genellikle Moskova ve St. Petersburg da ki dil okulları ve üniversiteleri tercih etmektedir.

Rusya'da var olan dil okulları, kaliteli eÄŸitim standartlarına sahiptir ve diÄŸer Rusça konuÅŸulan ülkelere nazaran dünyada Rusça dil eÄŸitimi almak isteyen öÄŸrencilerin en fazla baÅŸvurukları okullardır.

YILMAZKAYA SOSYAL HÄ°ZMET VAKFIMIZIN ANLAÅžMALI DÄ°L OKULLARI

Rusya Dil Okulları

Liden & Denz

St. Petersburg, Moskova

Genel-YoÄŸun Rusça ve Ä°ÅŸ Rusçası için en iyi seçeneklerden biri

PRIVET

Kaliningrad

2003'ten beri öÄŸrencilere verdiÄŸi deÄŸerle kendini kanıtlamış butik okul

Derzhavin Institute

St. Petersburg

Farklı program seçenekleri ve konaklamaları ile yıllardır ELT öÄŸrencileri tarafından tercih edilmekte

Educa

St. Petersburg

Modern ve teknolojik donanımlı sınıflarda Rusça'yı öÄŸrenebileceÄŸiniz okullardan

Rusya'da YaÅŸam

Rusya'da yaÅŸam öÄŸrenciler için ekonomik sayılabilir ölçüdedir. Ortalama olarak aylık bir öÄŸrencinin yemek, ulaşım ve sosyal yaÅŸam giderleri ortalama olarak 200 – 400 USD civarındadır.

Aylık konaklama giderleri için ev kiraları ortalama 400 USD civarında seyretmektedir.

Ulaşım ağı Rusya'da oldukça geliÅŸmiÅŸtir. Dünyanın en eski metrosu Moskova'da yer almaktadır. Åžehrin her bölgesine metro ile ulaşım rahatlıkla saÄŸlanmaktadır.

Rusça Dil Okulları genellikle Moskova ya da St. Petersburg ÅŸehirlerinde yer almaktadır. Bu iki ÅŸehir Rusyan'nın en büyük ve popüler ÅŸehirleri olduÄŸu için yaÅŸam standartları ve masrafları diÄŸer ÅŸehirlere nazaran biraz daha yüksektir, ancak Rusya'da yaÅŸam genel olarak ev kiraları hariç Türkiye'den giden bir öÄŸrenciye ucuz gelmektedir.

BaÅŸkent Moskova'da Kızıl meydan, Lenin mozolesi, Tarih müzesi ve BolÅŸoy tiyatrosu gibi ünlü mekanlar yer alırken, Rusya'nın ikinci ve Avrupa'nın dördüncü büyük ÅŸehri olan St. Petersburg'da dünyaca ünlü Hermitage müzesi ve dünyaca ünlü Rus yazarlar PuÅŸkin ve Dostoyevski'nin müze evleri bulunmaktadır.

Yine Dostoyevski'nin romanlarından Suç ve Ceza, Budala, Ezilenler ve Beyaz geceler St. Petersburg ÅŸehrinde geçmektedir.