VAKIF TÜZÜĞÜ

Madde 4- Vakfın faaliyetleri: Vakıf amaçlarına ulaÅŸabilmek için aÅŸağıdaki faaliyetleri yapar.

A) Mahrum olanlara maddi ve manevi yardımlarda bulunur.

B) Vakıf aracılığıyla yiyecek, giyecek, kitap, defter vs. ayni ve nakdi yardımları toplar ve dağıtır.

C) Vakıf mahrumlarının korunup kollanması için her türlü süreli-süresiz basın yayın faaliyetlerinde bulunur.

D) Vakıf amacı doÄŸrultusunda seminer, sempozyum, konferans, panel, açık oturum, ödüllü-ödülsüz yarışmalar vb. etkinlikler düzenler. Sergiler açar, film, video, tiyatro vb. etkinliklerde bulunur.

E) Konusunda ihtisas sahibi olan kiÅŸilere her türlü ilmi, dini, tarihi, sosyal, kültürel, ekonomik sahalarda araÅŸtırmalar, anketler, kamuoyu yoklamaları, telifler, tercümeler yaptırır. Bu çalışmaların sonuçlarını basılı veya teyp ve video  kasetleri  halinde yayınlar.

F) KiÅŸilerin maddi ve manevi haklarını zedeleyen sosyal, kültürel, fiili ve hukuki engellerin kaldırılması için görüÅŸ bildirir; ilmi araÅŸtırma, kamuoyu yoklamaları yaptırır ve bunların sonuçlarını ilgili kiÅŸi ve kuruluÅŸlara bildirir, gerekli tedbirlerin alınmasını takip eder.

G) Maddi ve manevi hiçbir karşılık beklemeksizin maÄŸdur olmuÅŸ kiÅŸilere ve ailelerine her türlü  maddi, manevi  ve hukuki yardımlarda bulunur.

H) Amaçları doÄŸrultusunda her türlü hizmeti sunabilmek için ticari, eÄŸitsel, tıbbi, istiÅŸari vb. iÅŸletme ve birimleri kurar ve iÅŸletir. Bu faaliyetleri için gerekli olan uzman ve personeli istihdam eder yetiÅŸtirir.

Ä°)  Vakıf amacı doÄŸrultusunda çalışan kuruluÅŸlarla iÅŸbirliÄŸi yapabilir.

J)  Vakıf merkezinin ve ÅŸubelerinin faaliyetlerini yürütmek için her türlü taşınır ve taşınmaz mallar edinebilir, alıp-satılabilir.

K) Vakıf amaçlarını gerçekleÅŸtirmek için kaynak yaratmak maksadıyla her türlü imalat ve ticaret iÅŸletmeleri kurar, kurulu bulunanlara ortak olabilir. Ä°thalat ve ihracat vb. faaliyetler içinde bulunur.

L) Vakıf amaçları doÄŸrultusunda ruhi ve bedeni geliÅŸmeyi saÄŸlamak için eÄŸitici kamplar, spor salonları, kültür merkezleri, psikoterapi  ve rehabilitasyon merkezleri açar ve iÅŸletir.

M) Vakıf eÄŸitsel beceriyi  geliÅŸtirmek  için dil, dikiÅŸ-nakış, bilgisayar üniversiteye hazırlık ve takviyeli ders kursları,  Kur-an kursları düzenler.

N) Vakıf amaçları doÄŸrultusunda özel kreÅŸ, anaokulu, ilk ve ortaokul, lise dengi okullar açılabilir.

O) Vakfın amaçlarından birini veya tamamının gerçekleÅŸtirilmesi için faydalı ve lüzumlu görülen bilcümle teÅŸebbüs, tasarruf, temellük ve sözleÅŸmeleri, iÅŸlemleri icraya  Kanunun 46. Maddesinde belirtildiÄŸi üzere izinli ve yetkilidir.